Útmutató

Megközelítés:

Tömegközlekedést használva a Miskolc-Majláthról induló 15-ös busszal kell a végállomásig – Ómassáig – utazni, ahonnan egy meredek szerpentinen, gyalogosan, kb. 1 óra sétával érhető el a vendégház.

But juneau’s skepticism college paper of washington may not persuade many voters to ultimately cross homeworkhelper.net major partisan divides

Er zeigte auf, dass enzym und substrat nur dann miteinander reagieren, bachelorschreibenlassen.com/ghostwriting wenn ihre räumlichen strukturen zueinander passen wie ein schlüssel in ein schloss

Gépjárművel – Miskolcról – Alsó- és Felső-hámor érintésével, egy alagúton áthajtva érkeztek meg Lillafüredre, a Hámori tó partjára. Balra lesz látható a Palotaszálló.

Ebben az elágazásban kell jobbra fordulni, és a “Bánkút-Szentlélek” zöld KRESZ táblát követve tovább hajtani a Hámori-tó partján. Innen még 13 km-t kell megtenni a vendégházig

Balról elmarad az Őskohó, majd a Pisztrángtelep, és utána egy éles jobb kanyarban (ez az ómassai elágazás) folytatódik az út “Bánkút-Szentlélek” felé. (Vigyázz, mert ha a GPS-t használod, a műszer innen tovább vinne Ómassára, ahonnan csak egy autóval teljesen járhatatlan erdei út jön fel hozzánk! Ez a rossz irány!)

Tehát, fordulj jobbra fel (a Bánkút-Szentlélek KRESZ-táblát követve), és ettől az elágazástól kb. 7 km.-t kell még megtenni a kanyargós szerpentinen.

Egyszer csak megérkeztek a fennsíkra, Szentlélekre. Haladjatok tovább a főúton.

Előbb balról elmarad a “Szentléleki Turistaház”, utána jobbról elmarad a “Szentléleki Turistapark”, majd ezt követi egy elágazás, ahol balra be kell kanyarodni egy keskeny aszfalt útra. Itt is ki van írva egy zöld KRESZ táblán, hogy “Szentlélek” balra, és van egy “Hotel-Restaurant” reklámtábla is.

A keskeny és lejtős úton tovább kell haladni, mindig balra tartva. 500 méterre lesz a főépületünk, és a kolostorrom. Megérkeztetek!

Figyelem! Lillafüred és a fennsík között nem nagyon van térerő, de Szentléleken már működnek a telefonok!